Håll Landskrona rent

Varje vår deltar Landskrona i aktionen Skräpplockardagarna för att minska på skräpet i naturen. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2019 deltog 690 647 hjältar runt om i landet!

Skräpplockardagarna logo

Vill ni vara med?

Från 31 janurai är anmälningen öppen till Skräpplockardagarna! Anmäl er på hsr.se/skrapplockardagarna. Håll Sverige Rent skickar skräpplockarpåsar till alla anmälda skolor (grundskola, särskola, gymnasium), förskolor och ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 15 maj. Både påsar och läromedel är gratis.

Material

Påsar kommer inte längre att skickas via kommunen. Istället skickas materialet direkt till deltagande skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar.

Vi hjälper till att hämta det uppsamlade avfallet

Gatu- och parkenheten hjälper gärna till med att hämta avfallet som plockas. För att vi ska hämta skräpet behöver ni anmäla det till oss minst två veckor innan.

Vi är tacksamma om ni sorterar avfallet i komposterbart respektive övrigt avfall om ni anmäler upphämtning av skräpet till oss.

Mer information och bättre kunskap

Vi Håller Rent byter nu namn till Skräpplockardagarna, men innehållet är detsamma som tidigare. Skräpplockardagarna ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Vid frågor om som rör Skräpplockardagarna i Landskrona stad tar du kontakt med Nour Nijm via mejl nour.nijm@landskrona.se.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Delar av texten är tagen från hsr.se/skrapplockardagarna

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Kontakta oss  
Kontakta oss

KUNDTJÄNST TEKNISKA AVDELNINGEN

Telefontid
Måndag-fredag kl. 08.00-12.00
0418-47 04 00

För alla frågor gällande vägar,
trafik, tillstånd, parkering, parker,
stränder, offentliga toaletter och 
vandringsleder.

Senast uppdaterad av Marie Håkansson