Den här webbplatsen använder tjänsten Talande webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Landskrona stad har tagit fram en EU-strategi som beskriver hur staden ska arbeta kopplat till de resurser som finns inom EU. Stadens EU-arbete ska präglas av öppenhet och långsiktig planering och ses som ett verktyg i stadens verksamhetsutveckling.
EU-strategins prioriteringar:
Landskrona stads EU-samordningsfunktion verkar som internt stöd.
Europa Direkt Skåne Nordväst hjälper dig att få svar på dina frågor om EU. Servicen är gratis för dig som bor i någon av de nordvästskånska kommunerna. Du kan vända dig dit om du behöver partipolitikst neutralt informationsmaterial om EU eller vill få kontakt med EU:s institutioner och politiker.
EU ger ekonomiskt stöd till projekt inom många områden. Det går att söka stöd för såväl lokala som regionala, nationella eller transnationella initiativ. Ett projekt kan normalt aldrig få 100 procent av sin finanseriering från EU och privatpersoner kan inte få EU-stöd. I allmänhet måste ett projekt ha annan finansering, exempelvis från en kommun eller en förening.
Till höger finns länkar till olika hemsidor som ger bra information om EU och dess fonder och program.
EU-fond
Europeiska Socialfonden (ESF)
Projektperiod
1 februari 2017 - 31 december 2020
Projektpartners
Landskrona stad (projektägare)
Arbetsförmedlingen
Region Skåne
Kommunförbundet Skåne
Samtliga kommuner inom Familjen Helsingborg
Kommunal
Vision
Lärarnas riksförbund
Lärarförbundet
Naturvetarna
Målgrupp
Arbetssökande och arbetsgivare
Mål
Metodutvecklingsprojekt där en modell för Enkla jobb tas fram som blir en naturlig del i Landskrona stads kompetensförsörjning och kan komma att spridas till övriga kommuner inom regionen samt till näringslivet.
Aktiviteter
Under ett antal år har Landskrona stad utvecklat metoden Kompetensgarantier för arbetsmarknaden (KGA), som är ett verktyg för att synliggöra informella kompetenser. Verktyget kommer under projektperioden att användas och utvecklas, för såväl arbetstagare som arbetsgivare, som ett led i att införa ett nytt synsätt avseende fördelning av arbetsuppgifter. Arbetsplatser och verksamheter ges möjlighet att ställas om för att sänka trösklarna så att fler individer får tillgång till arbetsmarknaden genom att skapa nya tjänster i form av enkla jobb. På så sätt kan den kvalificerade arbetskraften fokusera på de arbetsuppgifter som matchar utbildningsnivån. Genom KGA kan projektet validera kompetens och tidigare erfarenheter kopplat till olika yrkesområden. För personer med utländsk bakgrund och stor grad av informella meriter är detta en ingång till den svenska arbetsmarknaden. Kompetensprofilerna används också för att identifiera och specificera enkla jobb. Vi vill med projektet:
- att individer som idag står långt från arbetsmarknaden rustas för ett inträde på densamma
- att genom attitydförändring öppna upp arbetsmarknaden, inledningsvis den offentliga, för målgrupperna i projekt genom omfördelning av arbetsuppgifter.
Förstudie med kartläggning av förutsättningarna för attutveckla entreprenöskap i utsatta bostadsområden.
Samarbetsprojekt under 2020 mellan kommunerna Höje-Taastrup (DK), Helsingborg och Landskrona.
Projekt finansierat av Europeiska Socialfonden (ESF) som pågår januari 2020 - juni 2022.
Medverkande partners: Landskrona stad och Svalövs kommun
Projektet Unga vidare syftar till att vidareutveckla de erfarenheter som dragits i Landskronaprojekten Vidare och Ung 2018/2019 samt i projekten JagKan och UngSvalöv i Svalöv och efter genomfört projekt implementera arbetssätten i ordinarie verksamhet. Målgruppen är ungdomar 16-25 år som är i eller riskerar arbetslöshet.
Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Senast uppdaterad av Tim Andersson
Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.