Nominering till civilkuragestipendiet 2020

Hjälp oss belöna Landskronas modigaste medmänniskor!

I februari/mars varje år delar Landskrona stad ut civilkuragestipendium till en eller flera personer som har gjort något utöver det vanliga för att öka tryggheten och säkerheten i vår stad. Vi behöver din hjälp att utse stipendiaterna genom att nominera kandidater.

Stipendiaten kan exempelvis gjort en insats för att hjälpa en annan person som varit i ett utsatt läge. Det kan också delas ut till personer som markerat att mobbning och trakasserier inte accepteras genom att exempelvis visat omtanke och generositet mot sina medmänniskor.

Civilkuragestipendiet består av upp till 5 000 kronor för enskild person och 15 000 för grupper. Utifrån de nomineringar som kommer in så är det en representant från närpolisen, en representant från Polisen och Räddningstjänstens ungdomsforum samt säkerhetschefen i Landskrona stad som utser stipendiaten.

Det är du som nominerar stipendiaterna
Alla kan nominera en eller flera kandidater. Du som nominerar kan göra det som enskild person eller med din förening eller annan grupp. Den som du/ni nominerar kan också vara en enskild person eller en hel grupp, exempelvis en skolklass eller förening. 

Nomineringarna är endast giltiga om de avser händelse eller insats under nuvarande år. Stipendiat utses efter årsskiftet och tilldelas därefter sitt pris i februari månads kommunfullmäktige.

Nominera

Vi har nu stängt för nomineringar för 2020, du är däremot välkommen att nominera för 2021. Nominera din eller dina vardagshjältar senast 31 december 2021. Priset delas ut i februari/mars.

 

Läs mer om hur Landskrona stad behandlar personuppgifter här.

 

 

Kontaktuppgifter till dig som nominerar (obligatoriskt att fylla i)

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Malin van 't Wout