Kulturnatten

Kulturnatten brukar infalla den andra fredagen i oktober men i år hjälper konsthallen till att lysa upp höstmörkret den 5 november.

I år bjuds de på hela två kulturnätter i Landskrona. Den första kulturnatten är den 8 oktober på initiativ av flera gallerier och andra fria aktörer och den andra kulturnatten är den 5 november som Landskrona stad arrangerar där även stadens olika kulturinstitutioner medverkar.

Då hålls många öppna, även till exempelvis stadens museum, bibliotek och Landskrona Foto. Vinnarna av årets Kulturstipendium kommer att presenteras under kvällen. Med kulturnatten bjuder vi även in alla fria aktörer, kulturföreningar och företag att delta. Anmäl att ni vill vara med direkt om ni vill vara med i det tryckta programmet. Listan publiceras även här på sidan start efter den 18:e oktober och uppdateras fram till Kulturnatten startar.

Under kulturnatten brukar Landskrona fyllas av kultur med musik, dans, konst, litteratur och aktiviteter. I år vill vi samordna kulturnatten med höstens stora satsning vid Landskrona konsthall som invigs helgen innan och väljer därför att lägga kulturnatten på fredagen den 5 november.

 

kulturkatt-crop

Kulturnatten har varit en del av Landskronas kulturliv i mer än 25 år. Sedan dess har aktörer och platser kommit och gått men Kulturnatten har fortsatt att bjuda på spännande upplevelser. Gallerier, föreningar och studieförbund öppnar sina dörrar och fyller tillsammans med museet, konsthallen, teatern och biblioteket Landskrona centrum med extraordinärt liv. Engagemanget från föreningar, företag och enskilda personer är viktigt och gör att man lockar en stor och trogen publik.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Perove Jasslin