10 000 vårplantor utplacerade i Landskrona

Ett säkert vårtecken i Landskrona är när Parkenheten på Landskrona stad är i farten och förskönar staden med vårblommor. I år planteras över 10 000 penséer och förgätmigej i skiftande olika färger. Landskrona är även redo för påskveckan med stora fång påskris dekorerade med gröna fjädrar som lyser upp i flera av gathörnen

– Under måndagen planterade vi färdigt i urnor och rabatter, berättar Magnus Landtblom, parkingenjör på Parkenheten. Vi har planterat 7 100 penséer och 3 000 förgätmigej.

För påskens dekorationer är det Stadsmiljöavdelningen och Parkenheten som är ansvariga. Påskdekorationerna är mer stilrena påskris pyntade med gröna fjädrar.

– Under torsdag och fredag (10-11 april) placerar vi ut fång med ris på Rådhustorget vid Handelsbanken, vid Bokhandlen, utanför Marc, ett fång vid Borgmästargatan-Järnvägsgatan samt vid Kasern, förklarar Tora Broberg, stadsplanerare vid Stadmiljöavdelningen.

Ett annat vårtecken är att magnolian i teaterparken börjat blomma. Så passa på att njuta av den under dess korta blomningstid.

Påskfjädrarna vid teatern Magnolian vid teatern Penséer vid Rådhuset

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén