1870 unga författare får egen bokmässa i Landskrona

Tisdagen 10 december, mellan klockan 14 och 18, fylls Landskrona idrottshall av uppemot 1870 unga författare som på en egen bokmässa presenterar och visar upp de böcker som var och en av dem skrivit.

Under hösten deltar en stor del av grundskolans och särskolans elever i Landskrona stad i ett bokskrivarprojekt som kallas Ung Berättare. Varje elev skapar sin egen historia som trycks till en riktig bok. Böckerna som trycks i två exemplar, i A5-format med hård rygg, kommer att vara på minst 24 sidor.

Lyssna på Nassim al Fakirs berättelserNassim al Fakir och Björn Ranelid gästar mässan

På Nobeldagen den 10 december sprakar idrottshallen av berättande, skaparkraft, fantastiska böcker och av stolta och glada elever. Tillställningen kryddas med inspirerande berättelser av Nassim al Fakir och av visa ord från Björn Ranelid. Bokmässan blir även en del av Landskronas 600-års firande och förväntas ta emot cirka 4000 besökare. Elever, skolpersonal, vårdnadshavare, politiker, landskroniter, alla som vill, är välkomna att ta del av denna fantastiska skapar- och berättarkraft som finns hos eleverna.

– Vi ser verkligen fram emot bokmässan och att få ta del av elevernas böcker och deras glädje och stolthet. Vi vill uppmärksamma elevernas arbete och vi får draghjälp av kändisar. Det kommer att bli fantastiskt kul! säger Christian Olsson, projektchef i utbildningsförvaltningen och projektledare för Ung Berättare.

Ung Berättare är ett berättarprogram och bokskrivarprojekt genom berättarföreningen TellUs, som ger barn och unga möjligheten att skapa sin egen bok. De skriver på sin hemsida:

Genom barns berättande ges vi vuxna inblick i en ny värld – en värld som inte tillhör oss, utan dem som ska leva förbi oss och vidare in i framtiden. Vi vet inte vilket samhälle som väntar dem där borta. Vi kan inte följa med utan bara dela deras tid ”här och nu”. Vi vill rusta dem väl. Med självkänsla och kunskap för att göra medvetna val. Med kompetenser för att förverkliga idéer och drömmar. Så att de kan bidra till varandra och till världen. Berättandet är centralt i livets alla sammanhang. Och därför finns Ung Berättare. www.ungberattare.se

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén