28 duktiga elever uppmärksammas med Landskrona stads skolstipendium

För åttonde året delades skolstipendium ut till elever i de kommunala och fristående skolorna i Landskrona stads upptagningsområde.

Glada och förväntansfulla elever från grund- och gymnasieskolan var tillsammans med sina vårdnadshavare inbjudna till skolstipendieutdelningen i Stadshuset den 12 april. De 28 stipendiaterna fick varsitt diplom och en check på tusen kronor.

– Det är viktigt att lyfta fram och uppmuntra elever som presterat utöver det vanliga och samtidigt lyfta resultaten i Landskronas skolor. Eleverna är bra förebilder för många andra, säger Torkild Strandberg, kommunalråd.

Stipendier i fem kategorier

Sedan starten 2009 har nu nästan 200 elever fått del av stipendierna i någon av de fem kategorierna; Bästa prestation, Bästa kunskapsutveckling, Bästa kamrat, Bästa innovation/entreprenörskap och den Fria nomineringen. Lärare, rektorer och verksamhetschefer är de som nominerat och valt ut just dessa bland så många andra duktiga elever.

– De utvalda eleverna visar ett stort engagemang i sin utbildning och är mycket goda föredömen för övriga elever. Vi är mycket glada att på detta sätt kunna uppmärksamma och belöna dem, säger Anders Grundberg, förvaltningschef för utbildningsförvaltningen.

Stipendierna delades ut, under en ceremoni i Stadshuset, av kommunalråd Torkild Strandberg och Anders Grundberg, chef för utbildningsförvaltningen.

Läs mer om stipendiaterna

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén