3 000 skolelever plockar skräp i Landskrona med omnejd

Som tidigare år deltar Landskrona stads förskolor och skolor i skräpplockardagarna som arrangeras av Håll Sverige Rent.

Såväl innerstadens förskolor som skolor i Asmundtorp, Härslöv, Glumslöv, Saxtorp, Häljarp och Annelöv har anmält sitt intresse att delta den 5 maj. Det innebär att över 3 000 barn anmält sitt intresse.

Troll och skräptanter lär ut varför man inte ska skräpa ner.

Aktiviteterna för Landskrona kommunområde är många denna dag. Utöver skräpplockningen på skolgårdar och dess närmiljö kommer dikesgropar, skogsdungar, trottoarer och stränder att besökas. Våra pedagoger, även utklädda som troll och skräptanter, lär barnen om varför man inte får skräpa ner, om sopsortering och återvinning och vad som händer i vår natur om vi inte tar hand om vårt skräp.

Övriga aktiviteter

Fredagen den 6 maj, kl 10.00-ca 11.00 är det uppföljning av skräpplockardagen i Slottscaféet.
Detta sker genom en musikalisk show med sopsorteringstema. Aktiviteten vänder sig framförallt till våra förskolebarn och förskoleklasserna. Det är den populära duon Sander & Gander (Stefan Andersson och Göran Andersson) som tillsammans med ”Kasta rätt med Gubben Släng” (förskolläraren Niklas Landgren) svarar för arrangemanget. 

Tävling för grundskolan pågår till och med den 29 april om en ”Renare stad”

För eleverna i grundskolans årskurs 1-9 har en tävling utlysts som innebär att alla elever har möjlighet att skriva en slogan för en renare stad, på max tio ord.
Priser kommer att delas ut till de tre bästa förslagen i årskurserna 1-3, 4-6 samt 7-9. De vinnande förslagen kommer bland annat att presenteras på Landskrona stads hemsida fredagen den 6 maj.

Detta är ett evenemang i samarbete med Landskrona stads Utbildningsförvaltning och Stadsbyggnadsförvaltning (Parkförvaltningen).

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén