56 vaccinationsställen runt om i Skåne

Personalvaccination_134.jpg

Nu är det klart var skåningar 18 till 59 år kommer att kunna vaccinera sig i sommar. I Landskrona kommer det finnas minst två ställen där man kan vaccinera sig.

Skåningar som är i åldrarna 18 till 59 år och som inte har vaccinerats i någon av de tidigare faserna, kommer att kunna välja mellan 56 vaccinationsställen runt om i Skåne. Det kommer att finnas minst ett ställe i varje kommun.

I Landskrona kommer man kunna vaccinera sig hos Doktor.se (mobil vaccinationsplats/buss) och Hälsomedicinskt centrum.

Kan bli fler ställen

− Det känns bra att vi nu har fått ihop pusslet och kan fördela ut vaccinet på ett effektivt sätt med god tillgänglighet för invånarna. Om vi får mer vaccin än det som ligger i nuvarande plan, har vi utrymme att skala upp och erbjuda ännu fler vaccinationsställen, säger Maria Landgren, läkemedelschef och vaccinsamordnare i Region Skåne.

Start i början av juni

16 leverantörer och två mobila enheter har uppdraget att vaccinera 470 000 skåningar. Vaccinmängd kommer att fördelas utifrån invånarantal och geografi.

Vaccinationsstarten i fas fyra, för personer i åldern 18–59 år, är planerad till början på juni. All information om vaccinationsställen och hur bokning går till kommer att finnas på 1177.se. Den som inte kan boka tid digitalt har möjlighet att kontakta sin vårdcentral för att boka vaccinationstid.

Mer information: Region Skåne

Foto: Bengt Flemark/Region Skåne

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André