63 dagar med sommarlovsaktiviteter

Fyra tjejer med hjälp av en instruktör försöker bygga en mänsklig pyramid

Snart är det sommarlov! Lediga barn och ungdomar kan bland annat åka på utflykter, prova på idrotts- och kulturaktiviteter, köra minikarts och mycket mer i ett fullspäckat lovprogram. 63 av 66 lovdagar är fyllda med aktiviteter.

Fyll sommarlovet med härliga upplevelser, rörelse och glädje! Tillsammans med föreningar och organisationer erbjuder Landskrona stad massor av gratisaktiviteter för barn och ungdomar. På hela 63 av 66 sommarlovsdagar finns det en eller flera aktiviteter att välja på.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera ett lovprogram med ett varierat utbud av aktiviteter och som genomförs på flera platser, inte bara i Landskrona utan även ute i byarna. Vi hoppas det ska finnas något för alla, säger Marcus Hansson, idrotts- och föreningsstrateg på teknik- och fritidsförvaltningen.

Alla aktiviteter sker utifrån gällande restriktioner. Många av dem har begränsat antal deltagare och kräver föranmälan. Några aktiviteter i juni har sista anmälningsdatum redan omkring den 10 juni.

Här kan du läsa, ladda ned och skriva ut sommarlovsprogrammet

Fritidsbanken smygöppnar med sommarlovsaktiviteter

Fritidsbanken Landskrona smygöppnar sin verksamhet när sommarlovet börjar. Tillsammans med Cityidrott skapar Fritidsbanken Landskrona en sommarmötesplats nere på Lagunen samt åker ut på en sommarturné.  Varje vardag, 14 juni-18 augusti klockan 10–17, kan man låna gratis material från Fritidsbanken.

Fritidsbanken Pep Up är en sommarturné med fokus på rörelse som arrangeras av Fritidsbanker runtom i hela Sverige i samverkan med Generation Pep. I Landskrona kommer turnén att vara igång under vecka 24, 26–29 samt 31–32. Turnén gör det möjligt för fler att testa på massa olika aktiviteter på hemmaplan.

– Fritidsbankens fysiska butik på Puls arena öppnar också inom kort. Vi kommer ha öppet tre dagar i veckan till en början. Här lånas sport- och friluftsutrustning ut till alla. Det är gratis att låna och alla, oavsett ålder, får låna material upp till 14 dagar. Allt som lånas ut har skänkts av någon som inte längre vill ha eller har användning av sakerna, berättar Marcus Hansson.

Läs mer om Fritidsbanken Landskrona 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson