Äggkampanj 2011

- ett samarbete mellan miljöförvaltningen och 13 av Landskronas livsmedelsbutiker

Vi svenskar äter i genomsnitt cirka 200 ägg per person och år. Men hur många vet egentligen hur hönsen som värper äggen lever och bor?

Miljöförvaltningen kommer under vecka 16, påskveckan, precis som förra året utföra en informationskampanj om ägg i 13 av Landskronas livsmedelsbutiker. Kampanjen går ut på att informera konsumenterna om de olika produktionssystem som idag används i samband med äggproduktion samt hur man som kund kan göra ett medvetet val för hönans livsstil. De produktionssystem som idag finns i Sverige och som uppfyller lagstiftningens krav är:
-       Höns i ekologisk produktion (ca 10 %)
-       Höns i frigående system (ca 53 %, varav ca 0,3 % har möjlighet att gå ut)
-       Höns i inredda burar med sittpinne, värprede och ströbad (ca 37 %)

De ägg som säljs i detaljhandeln ska vara märka med produktionssystem så att man som kund själv kan informera sig om hur äggen är producerade. Märkningen ska informera om vilken metod man använt sig av i samband med produktionen, i vilket land ägget är producerat samt på vilken gård/anläggning.   

Följande butiker har valt att delta i kampanjen:
ICA Kvantum
City Gross
Coop Forum
Coop Konsum
Lidl
ICA Ankaret
ICA Krysset
ICA nära i Asmundtorp
Häljarpshallen
Matöppet i Glumslöv
Möllebackens livs på Ven
Netto (Remigatan)
Netto (Östervångsplan)

Välkommen in i någon av de 13 medverkande butikerna för mer information!

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén