Aktivitetsskåp i parker för lek och rörelse

Venture_Cup_(1).jpg

Landskrona stad har köpt in fyra aktivitetsskåp, så kallade Pifflboxar, som kommer att sättas upp innan midsommar. Skåpen ska bidra till att Landskronaborna spontant kan prova olika lekar och aktiviteter utan att själv behöva köpa eller ha med sig utrustning.

Landskrona stad vill skapa trevliga utemiljöer som lockar till möten, rörelse, och rekreation. Därför satsar vi nu på aktivitetsskåp som är fyllda med utrustning för rörelse och lek. Att hyra till exempel en fotboll eller bouleset kostar 20 kronor i timmen.

– Vi vill sänka trösklarna för rörelse. Det här är en i raden av flera insatser vi gör för att flera ska kunna vara aktiva. Förra året öppnade vi Fritidsbanken där man kan låna utrustning, och nu sätter vi ut aktivitetsskåp där man till exempel kan hyra en disc om man vill spela discgolf, säger Håkan Zetterstrand, avdelningschef bad och anläggning på teknik- och fritidsförvaltningen.

Om installation av aktivitetsskåpen går som den ska kan man börja låna utrustning redan på midsommar.

Här kommer skåpen att finnas

I sommar finns Piffl på fyra platser:

  • Slottsparken, vid boulebanan
  • På Ven, Entrén till Tycho Brahe-museet
  • Lill-Olas, vid utegymmet
  • Karlslundsparken

Skåpen kommer att innehålla olika saker beroende på vad som finns i närheten och vad som används. Exempel på innehåll är strandtennis, yogamatta, krocket, kubb, fria vikter, TRX-band, fotboll och brännboll.

Så använder du skåpen

Du använder skåpen genom att ladda ner appen PIFFL till din telefon. Skapa ett konto och du är i gång. Välj område och skåp för att se vad du kan hyra. Det kostar 20 kronor som startavgift för den första timmen för den som vill hyra något i skåpen. Därefter är det en löpande taxa per timme. Du måste ha ett betalkort för att kunna låna. Betalkortet knyts till ditt Piffl-konto.

Lärare, förskolelärare och fritidspedagoger i Landskrona stad kommer kunna använda boxarna fritt under arbetstid.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson