Äldreveckan i Landskrona blir Må bra-vecka

Må bra-veckan den 15-19 maj är en temavecka med fokus på hälsa och välbefinnande som arrangeras av omsorgsförvaltningen. Syftet med Må bra-veckan är att bidra till aktivitet, glädje, social gemenskap och välmående.

 Programmet kommer bland annat att innehålla musikunderhållning med dans och allsång, föreläsningar med fokus på hälsa och välbefinnande, guidad promenad i natursköna Landskrona och utomhuszumba till latinamerikanska toner i Slottsparken.

– Med Må bra-veckan vill vi fokusera på hälsa och välbefinnande. Vi vill också visa upp det breda utbud av aktiviteter som finns inom området social gemenskap och fysisk aktivitet, säger Petra Leube, äldrepedagog på Anhörigcentrum.  

En viktig punkt under veckan är Kvalitetsmässan som kommer att äga rum den 18 maj klockan 10–16 på församlingshemmet. Mässan har ett 20-tal utställare som består av kommunala verksamheter och privata aktörer med anknytning till vård och omsorg. På mässan får besökarna också möjlighet att träffa lokala politiker och ställa frågor om de kommunala verksamheterna.

– Mässan ger en möjlighet att umgås och få mer information om våra olika verksamheter. Det är också ett bra tillfälle för dialog mellan besökarna, de som arbetar inom omsorgen och politikerna, säger Anna Norrman, socialt ansvarig samordnare på omsorgsförvaltningen.

Programmet för må bra-veckan finns att hämta på omsorgsförvaltningens träffpunkter på Anhörigcentrum, Fröjdenborg och Västra fäladen, samt i hemvårdsområdena, äldreboendena och på Puls Arena.

Här kan du ladda ner programblad för Må bra-veckan och Kvalitetsmässan (pdf)

Här kan du se programmet digitalt

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André