Allvar Gullstrandgymnasiet terminens Transferskola i Skåne

17 föreläsningar från näringslivet till skolan har gjort Allvar Gullstransgymnasiet till Terminens Transferskola i Skåne.

Transfer förmedlar gratis föreläsningar från näringslivet till skolan. Från att bara utnyttjat resursen en enda gång 2011 har Allvar Gullstrandgymnasiet använt sig av resursen hela 17 gånger under vårterminen 2012. Denna ökning har gjort att Transfer utsett Allvar Gullstrandgymnasiet till Terminens Transferskola i Skåne. Något de vill uppmärksamma genom att den 11 juni bjuda lärarna på tårta.

Motivation till studier och inspiration till yrkesval

– Det är mycket bra att personalen på Allvar Gullstrandgymnasiet återigen använder sig av den fina resurs Transfer är. De är självklart värda tårta efter de snabba utvecklingsinsatserna. Insikten kring yrken som föreläsningarna ger eleverna motivation till studierna och inspiration till kommande yrkesval, säger Christian Olsson, verksamhetschef för gymnasiet.

Inbjudan även till evenemang

Medarbetarna på Allvar Gullstrand har uppmärksammats och uppmuntrats att använda föreläsningar från Transfer, samt bjudits in till övriga evenemang som Transfer erbjudit, bland annat Så tänds eldsjälar som arrangerades i Landskrona i mars i år.

Föreläsare från fler olika områden

Föreläsningarna som Transfer förmedlar kan handla om teknik, entreprenörskap, arbetsliv, juridik, media, ergonomi, miljö, marknadsföring, IT med mera. Föreläsarna ställer upp utan ersättning och har vitt skilda yrken som till exempel företagsledare, jurister, ekonomer, programmerare, ingenjörer, marknadsförare och personalchefer.

www.transfer.nu

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén