Anders Grundberg ny förvaltningschef på utbildningsförvaltningen

Anders Grundberg blir ny chef för utbildningsförvaltningen. Det beslutade kommunstyrelsen i dag.

- Anders Grundberg har en gedigen erfarenhet av skolvärlden, både som lärare och som ledare. Han har också erfarenhet av att leda stora organisationer med skolan som fokus, säger Stefan Johansson, biträdande stadsdirektör.

- Att Anders sökt sig till oss i Landskrona är vi glada över. Hans uppdrag blir att leda organisationen i den riktning som redan stakats ut, en riktning där kunskapsuppdraget och ordning & reda står i fokus och där alla elever lockas till att uppnå sin fulla potential. Jag ser fram emot att få samarbeta med Anders, säger Lisa Flinth, ordförande i utbildningsnämnden.

- Jag har sedan lång tid tyckt att Landskrona är en intressant stad. Jag tror att det i första hand är de olika utmaningar staden är mitt uppe i som lockar mig. De senaste årens framgångsrika arbete inom utbildningsförvaltningen har gjort att mitt intresse för staden har blivit ännu större. Jag ser fram emot uppdraget som förvaltningschef i utbildningsförvaltningen. Jag ser det som en stor utmaning att få vara med att verka för att redan bra verksamheter ska kunna bli ännu bättre, säger Anders Grundberg

- Mitt huvuduppdrag är att vidareutveckla de framgångsfaktorer som Landskronas skola varit så skickliga med de senaste åren, säger Anders.

Anders Grundberg tillträder i augusti.

Presentation av Anders Grundberg
Anders Grundberg är 55 år. Bor i Genarp och är född och uppvuxen utanför Umeå i Västerbotten. Via Jämtland och Eskilstuna hamnade familjen i Skåne för drygt 20 år sedan. Anders har arbetet i skolan i 30 år. Halva tiden som lärare och de senaste 15 åren som ledare. Han är i grunden mellanstadielärare, men har mest arbetat som speciallärare, främst på resursskolor/skoldaghem inom grundskolan. Anders har som ledare haft uppdrag som bland annat rektor och verksamhetschef. De senaste fyra åren har Anders arbetat i Malmö. Först som barn- och ungdomschef i stadsdelen Centrum med ansvar för förskola, grundskola och kultur och fritid. I Malmös nya organisation från sommaren 2013 har Anders haft uppdraget som utbildningschef i grundskoleförvaltningen med ansvar för tio grundskolor i östra Malmö, bland annat Rosengårdsskolorna.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén