Ändrad körväg för busslinje 4 samt förlängning av busslinje 1

Den 16 augusti får linje 4 ändrad färdväg och kör Hälsingborgsvägen/Norra infartsgatan i stället för Stora Norregatan/Pilåkersgatan. Detta sker efter önskemål från boende och Landskrona stad om en lugnare och säkrare trafikmiljö på Stora Norregatan/Pilåkersgatan.

Förändringen innebär att linje 4 inte längre kommer att stanna på hållplatserna Karlslundsvägen, Sandvången, Midhemsvägen och Sandvångsgatan (linje 2 fortsätter stanna där). Det innebär också att linje 4 får nya hållplatser: Ringvägen, Carl XI:s väg och Fågelvägen.

Reser du från Sandvången och ska vidare med tåg från stationen?
Då är rekommendationen att ta linje 1 från Stenorsgatan som är närmaste hållplats. Därifrån tar bussresan endast 2 minuter till stationen. Det innebär att restiden fortfarande kommer att vara ungefär densamma.

Klicka på följande länk för att se den nya sträckningen och vilken hållplats som är närmast för dig: Linje 4

Linje 1 förlängs
Linje 1 från Skeppsbron till Varvsudden förlängs vissa tider. Detta för att göra det möjligt att ta bussen till industritekniska gymnasiet och företagen som ligger på Varvsudden.

Läs nyheten om Skånetrafikens tidtabellförändringar här: Tidtabell från 16 augusti


Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén