Ändringar i busstrafiken i Landskrona på grund av vägarbete

Landskrona stad ska utföra vägarbete och kommer därför att stänga av rondellen 33 lågor från och med fredagen den 24 november till och med lördagen den 1 juli 2018. Det betyder att några busshållplatser inte trafikeras som vanligt.

Skånetrafiken informerar om vilka busslinjer som påverkas av vägarbetet:

Hur påverkas din resa?
Linje 1 och 2 får ändrad körväg. Så länge rondellen är avstängd kommer bussen att köra via Rådmansgatan - Borgmästargatan – Regeringsgatan. Alla bussar stannar som vanligt vid alla hållplatser.

Linje 5 får ändrad körväg via den nya förbifartsvägen på Österleden. Det betyder att hållplats Teatern dras in. Res istället från hållplats Drottninggatan.

Regionsbusslinjerna 138, 240 och 260 får ändrad körväg mellan hållplats Stationen och hållplats Skeppsbron. Det betyder att de kör Stationen – Ringvägen – Österleden – Skeppsbron och tillbaka samma väg. Hållplats Saluhallstorget, Gjörloffsgatan och Lasarettet entrén dras in eftersom bussarna inte kan köra det hållet.

  • Reser du från stationen till lasarettet kan byta till linje 1 eller 3. Linje 3 stannar vid hållplats Lasarettet Norra istället för hållplats Lasarettet entré.
  • Reser du till Saluhallstorget kan ta linje 1 till hållplats Brocksgatan.
  • Reser du från Skeppsbron och vill stiga av på Saluhallstorget, Gjörloffsgatan eller Lasarettet entré på väg mot stationen kan ta busslinje 1 och byta till linje 2. Reser du till stationen är det bara att ta regionsbussen som vanligt.

Kontakta Skånetrafiken för mer information, eller sök din resa i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André