Är du företagare och kan tänka dig att ta emot en lärling?

Vill ditt företag vara med i en lärlingsutbildning för arbetslösa 16-29 åringar i Skåne Nordväst? Vi söker dig som är företagare, ser ett framtida anställningsbehov och kan tänka dig att ta emot en ung och arbetslös lärling på ditt företag.

Hantverksjobb Skåne Nordväst är en lärlingsutbildning för arbetslösa 16-29 åringar. Det är Helsingborg, Bjuv, Höganäs, Landskrona och Ängelholm som står bakom tillsammans med bland annat Europeiska socialfonden, arbetsförmedlingen och företagarorganisationer.

Vi vänder oss framför allt till företagare som behöver rekrytera, eftersom lärlingsplatsen ska kunna leda till jobb. Projektet skräddarsyr en lösning som passar både dig och lärlingen.

Din uppgift som företagare är att handleda och lära upp din lärling inom företagets yrkesområde. Utbildningen inleds med en introduktion för lärlingarna. Då paras ditt företag ihop med en lämplig lärling. Vi lägger stor vikt vid att elev och företag ska passa varandra. Du får viss ersättning för din insats, som ger unga arbetslösa en chans till yrkesutbildning och jobb.

Ungdomarna på lärlingsutbildningen har inte  fullständig gymnasiekompetens och vill lära sig ett jobb utan att sitta på skolbänken och plugga teori. De som deltar har försörjningsstöd eller aktivitetsstöd och kommer in i projektet via sina socialsekreterare eller handläggare på arbetsförmedlingen.

Läs mer och gör intresseanmälan här

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén