Arbetslösheten minskar i Landskrona

Arbetslösheten i Skåne ökar. Men i Landskrona minskar den. Det visar ny statistik från Arbetsförmedlingen.

Arbetslösheten i Landskrona ligger fortfarande på en hög nivå, 13,8 procent. Men utvecklingen går åt rätt håll, visar den senaste statistiken från Arbetsförmedlingen. På ett år har arbetslösheten i Landskrona minskat med 1,5 procentenheter.

Flera olika satsningar görs i Landskrona för att öka sysselsättningen. I januari 2017 startades exempelvis Arbetsmarknad Landskrona vars mål är att Landskrona på fyra år ska nå ner till skånesnittet vad gäller arbetslöshet. Skånesnittet ligger på cirka 10 procent.

Arbetsförmedlingen släppte i måndags siffror som visar att arbetslösheten i Landskrona har sjunkit från 15,3 procent i januari 2017 till 13,8 procent i januari 2018. Det är 260 färre arbetslösa jämfört med samma period föregående år.

Arbetsmarknad Landskrona består av fem delprojekt; enkla jobb, vuxenutbildning, migration, samarbete med Arbetsförmedlingen, och bolaget Tillväxt Landskrona AB, som arbetar med kompetensförsörjning mot näringslivet.

Landskrona arbetar även aktivt för att fler företag ska etablera sig här. Under 2017 öppnade exempelvis butikerna Elgiganten och Rusta i staden, och elbilsföretaget Uniti förlade sin produktionsanläggning i Landskrona.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André