Årets kulturstipendiat är korad

Nu har årets kulturstipendiater i Landskrona stad blivit korade. Av de 23 sökande så valdes sångerskan och artisten Anette Kumerle Lindwall, konstnären Anna-Karin Rasmusson samt textilkonservatorn Raija Öhrstedt.

Landskrona stads kulturstipendium utdelas som stöd och uppmuntran till kulturell verksamhet, kulturella insatser och insatser inom kulturmiljöområdet. Med följande motiveringar blev de tilldelade stipendierna:

Annette Kumerle Lindwall har genom sitt engagemang medverkat till att ge barn och unga en arena i Landskrona. Annette har under många år genom sitt breda kunnande och sitt entusiastiska artisteri förmedlat sångglädje i Landskrona.

Anna-Karin Rasmusson har kreativa idéer kring synliggörandet av konsten i och tillsammans med andra aktörer i Landskrona. Anna-Karin visar på ett spännande konstnärskap med bland annat animationsfilm och måleri.

Raija Öhrstedt innehar en unik kompetens i arbetet med att återställa äldre textilier. Raijas ambitiösa och viktiga kulturarvsarbete ger ringar på vattnet långt utanför Landskronas och Sveriges gränser.

Kulturstipendie2011
På bilden syns Raija Öhrstedt, Lennart Söderberg, Anna-Karin Rasmusson, Anette Kumerle Lindwall och Bo Frid. Foto: Tina Jönsson, Landskrona stad.

På frågan om vad de skulle göra med stipendiepengarna så var det ingen tvekan om att de skulle investeras i fortsatta kulturella övningar. Annette Kumerle Lindwall har massor med tankar som alla involverar musik;

– Men just nu är jag väldigt fokuserad på julkonserten vi ska ha på teatern den 3:e december.

Raija Öhrstedt drömmer om att resa till Armenien och besöka museer för att studera textilier och få ny inspiration;

Jag hoppas verkligen att det blir av. Man måste se hur textilierna såg ut från början innan man kan restaurera dem och jag vet att det finns många intressanta museer i Armenien.

Anna-Karin Rasmusson jobbar normalt en del extra utöver sitt arbete i ateljén i Landskrona;

Pengarna gör att jag inte behöver jobba lika mycket extra under en tid. Då kan jag fokusera mer på arbetet i ateljén och på samarbetet med andra konstnärer.

Utdelning av stipendierna sker vid Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året, den 19 december 18.00 på Rådhuset.

Mer om Landskrona stads kulturstipendium.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén