Extra många aktiviteter för sommarlovslediga barn och unga

vattenkrig.jpg

I sommar finns det extra många roliga aktiviteter att delta i för lediga barn och unga i Landskrona. De flesta aktiviteter är dessutom gratis. Alla skolelever har fått programmet och det kan hämtas upp på bibliotek, Karlslundsbadet och andra mötesplatser för unga. Det finns även tillgänglit online.

– I det proppfulla programmet finns det något för alla, berättar Louise Jönsson, kommunikatör på fritids- och kulturförvaltningen. En stor nyhet i år är alla dagsutflykter som erbjuds. Något som tidigare år varit efterfrågat.

– Cityidrott anordnar till exempel vid två tillfällen dagsutflykt till Ven. De är den 10 juli och 8 augusti. Andra utflykter är en skogslutflykt till Söderåsen den 15 juni, dagläger i Saxtorpsskogen den 27 juni samt 4 juli, utflykt till 4H-gård i Veberöd den 4 juli samt en tur till Fotevikens vikingaby utanför Höllviken den 21 juli. Till alla utflykter måste man föranmäla sig avslutar, Louise.

Bajramfest och barnfestival med utomhusbio

Andra nyheter är en Bajramfest och Barnens Festival där barn får möjlighet att uppträda på en scen och utveckla sin kreativitet. Här kan både barn och vuxna skapa konst, spela musik, testa sporter och mycket mer. Festivalen inleds med en utomhusbio.

Prova på kultur som nycircus och street-dance

Övriga spännande och annorlunda aktiviteter är balansgång på lina så kallad slackline, drak- och skrivkollo, lära sig fotografera med mobilen eller teckna manga samt prova på teater. Kulturstöd anordnar Open Art Camp på Kulturskolan. Under måndag till fredag under tre veckor, 19 juni-7 juli kan barnen här upptäcka street-dance, nycirkus, film, konst och makerspace.

Testa olika sporter från hela världen

Som vanligt är det också prova-på hos många idrottsföreningar. Du kan prova spela golf, bangolf, fotboll och tennis eller träna friitdrott, rytmisk gymnastik, taekwondo, karate, MMA, boxning och thaiboxning och Brasiliansk Jiu Jitsu nogi. Du kan också skejta, segla eller rida.

Extra resurser ger rekordmånga gratis aktiviteter till barn och unga

I år erbjuds rekordmånga sommarlovsaktiviteter till barn och unga som också är gratis. Det är mycket tack vare de pengar som regeringen (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF) tilldelat kommunerna. Landskrona får cirka 1,6 milijoner kronor för att anordna gratis sommarlovsaktiviteter för alla barn och unga 6-15 år. Endast ett fåtal aktiviteter i programmet har därför en avgift.

Samarbete tillsammans med föreningar och organisationer

Sommarlovsprogrammet ges ut av Fritids- och kulturförvaltningen på Landskrona stad i samarbete med bland annat ideella föreningar, organisationer och andra kommunala verksamheter. Programmet har delats ut i skolan till alla grundskoleelever, men det finns även att hämta på biblioteken, Landskrona museum, Karlslundsbadet och andra mötesplatser för ungdomar. Självklart kan du läsa den on-line också.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén