Bakom kulisserna till valet

?? RKL2018-webb.jpg

Över 150 frivilliga landskronabor och ett dussintal tjänstemän har jobbat med valet 2018 i Landskrona. När röstningen stänger idag 20.00 är arbetet långt ifrån färdigt.

Ökat antal förtidsröster

Det har varit högt tryck i stadens vallokaler under såväl valdagen som under förtidsröstningen. Röstmottagarna har tagit emot röster, hjälpt landskronabor till rätt röstlokal, fyllt på med valsedlar och kontrollerat förtidsrösterna för att bocka av dem i röstlängden.

Även på Valnämndens kansli i Stadshuset har telefonerna gått varma. Härifrån har man varit behjälplig med att allt från att skriva ut dubblettröstkort till att säkra fler valkuvert till vallokalerna. Man har också svarat på frågor som både väljare och röstmottagarna haft under dagen.

- Under valet 2014 inkom 8077 förtidsröster i Landskrona stad. Idag tror vi att den siffran ökat med minst 1300 fler förtidsröster, berättar Boel Kvist, administrativ chef vid Valnämndens kansli.

Rösträkningen och mandatfördelningen i kommunfullmäktige

Rösträkningen beräknas pågå under kvällen och natten till måndag. Mandatfördelningen i kommunfullmäktige i Landskrona väntas bli klar under onsdag kväll hos Länsstyrelsen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.