Basketturnering i Häljarp.

Under tisdagen den 10 augusti 2010 samlades ett 50-tal ungdomar vid Sandåkerskolan i Häljarp för att delta i eller titta på den basketturnering som Fält och fritid på Enheten för förebyggande arbete hade anordnat.

Basketturnering HäljarpAnledningen till att Fält och Fritid valde att arrangera turneringen var att de under våren och sommaren hade observerat att många ungdomar, på spridda platser i Landskrona stad, spelade basketboll. I syftet att främja goda möten mellan åldersgrupper och boende i olika områden organiserades därför basketbollsturneringen.

Totalt deltog 6 lag med representanter från Häljarp, Landskrona innerstad och Glumslöv. Turneringen riktade sig till alla åldrar, unga som gamla, killar som tjejer, men de allra flesta deltagarna var mellan 15 och 20 år gamla. Förutom själva basketturneringen innehöll även dagen en dunktävling som vanns av en 15-åring, aktiv i Bosna basket, och en frikastturnering som en basketengagerad häljarpare kammade hem. När dagen började glida mot sitt slut stod två lag mot varandra i final: Send from God och Demokrati. En jämn match med mycket kvalitet och spänning som till slut vanns av Demokrati.   

Det var en spännande turnering med inslag av humor, värme, sportanda och talangfulla deltagare. Fält och fritid vill passa på att rikta sin största tacksamhet mot de häljarpsungdomar som hjälpte till att förgylla dagen med musik och stor gästvänlighet.

Summeringen är att sport förenar och skapar positiva möten mellan ungdomar. Förhoppningen är att Fält och Fritid tillsammans med stadens ungdomar kommer att göra detta till ett återkommande inslag i den långsiktiga process som är Landskrona stads integrationsarbete.                       

Axel Halje
Senija Halalkic
Fält och fritid
0418-473449
0418-474583

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén