Bästa buketten – årets nyhet på Trädgårdsgillet

Landskrona Trädgårdsgille med sina fina flottar, marknad och öppna trädgårdar har fått tillökning i programmet. I år får alla med tillgång till en trädgård visa sin kreativitet i tävlingen Bästa buketten.

– Vi tror det finns många som tycker om att plocka och göra buketter av det fina som de har i sin trädgård. Det blir en blommornas och bladens skördefest! säger Emeli Zeilon på Fritids- och kulturförvaltningen som arrangerar Trädgårdsgillet.

Utlopp för kreativitet

Allt i trädgården kan vara intressant, grönsaksblad, grenar och varför inte mossa?! Stort eller litet, det spelar ingen roll. Det roliga är att ge utlopp för var och ens idéer och kreativitet.

Med blommor från egen trädgård

Buketterna ställs ut utanför Konsthallen under lördagen den 20 augusti klockan 11.00-15.00. Inlämning sker klockan 10.00 utanför Konsthallen. Ingen föranmälan behövs men kriterierna för buketten är att dess innehåll ska komma från den egna trädgården och att den ska lämnas med kärl eller vas att stå i.

Gunnel Carlson delar ut priset

En jury bestående av Inger Palmstierna, Landskrona Trädgårdssällskap tillika trädgårdsjournalist, Liselotte Waldemarsson, florist och Birthe Wibrand, konstintendent på Landskrona konsthall utser årets bukett. Prisutdelning sker av Gunnel Carlson, som är värd för Gröna samtalen under Trädgårdsgillet, kl 15.00 på scenen vid konsthallen.

Om tävlingen faller väl ut utökas den med fler kategorier nästa år.

Mer information

Mer om Trädgårdsgillet hittar du på www.tradgardsgillet.skane.com.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén