Berätta din historia – lär dig teckna serier och spela teater i sommar

Serieteckning och teater! På CampStoryTellers får du som går i högstadiet möjligheten att berätta både med din kropp och med din penna. För ungdomar som bor i Landskrona arrangerar Landskrona stad en dagcamp under fyra dagar i sommar.

CampStoryTellers är ett fyra dagar långt dagkollo för dig som går i årskurs 6-9 och som bor i Landskrona. Två dagar kommet att vikas till teater med spännande teaterlekar och improvisationsövningar och de resterande två dagarna kommer du får ägna dig åt serietecknande.

CampStoryTellers handlar om berättande och om olika sätt att framföra sina berättelser.

Frida Ulvegren – känd serietecknare leder campet

Frida Ulvegren, foto: Caroline AnderssonFrida Ulvegren som är en känd serietecknare och kulturpedagog, kommer att leda campet.

Frida bor i Malmö och släppte 2013 sitt självbiografiska seriealbum Fridas resor. Seriealbumet fick väldigt bra kritik. Albumet handlar om hur det var för henne att som fjortonåring dras in i modellbranschen och om hennes resa från en osäker tonåring till en ung kvinna. Frida är medlem i seriekollektivet Dotterbolaget.

– Frida Ulvegren känns klockren för att hålla i campet då hon är engagerad och peppande. Vi tror att hon kan inspirera Landskronas unga säger Karolina Degerman, kulturutvecklare för barn och unga.

CampStoryTellers anordnas av Kulturstöd Unga. Kulturstöd Unga är en del av Landskrona stads fritids- och kulturförvaltning. Kulturstöd Unga arbetar med att stödja och utveckla ung kultur i Landskrona.

När: 21-24/7 2014             
Anmälan: kulturstod.unga@landskrona.se

Läs mer på Ung i Landskrona

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén