Beslut om förändrad parkeringsdelegation

I morgon, onsdagen den 18 november, kommer teknik- och fritidsnämnden att ta beslut om en så kallad förändrad parkeringsdelegation. Beslutet innebär att en upphandlad aktör kan bedriva parkeringsövervakning åt staden.

Parkeringsövervakningen i Landskrona har skötts av Landskrona stads personal i kombination med extern aktör sedan 2010. I oktober i år påtalade Polisen att Landskrona stad inte hade ett beslut som tillät parkeringsövervakning av en extern aktör, en så kallad förändrad parkeringsdelegation.

– Det är mycket olyckligt att det inte har upptäckts tidigare men staden har agerat i tron om att rätt beslut funnits på plats. Vi har dessutom skickat uppgifter till Polisen ett flertal gånger de senaste tio åren med information om vilka personer och företag som utför parkeringsövervakningen. Polisen har inte reagerat på den informationen, säger Christian Dahl, tillförordnad förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen.

Securitas, som nu utför uppdraget åt staden, har fått instruktioner om att inte utfärda parkeringsanmärkningar fram till dess att ett nytt beslut är taget.  

Har du frågor?

Har du frågor om tidigare parkeringsanmärkningar och deras giltighet är du välkommen att kontakta teknik- och fritidsförvaltningen via e-post trafikochtillstand@landskrona.se eller förvaltningens kundtjänst 0418-47 04 00. Kundtjänsttelefonen är öppen vardagar kl 8-12.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André