Bli poolklar! Duscha innan badet

poolklar.jpg

Innan du hoppar i bassängen är det viktigt att du tvättar dig ordentligt. Följer du de tre enkla stegen för att bli poolklar, hjälper du till att hålla bassängvattnet fräscht. Landskrona stad genomför nu en kampanj för att lyfta hygienen och miljön i badhusen.

Under kommande två veckor kör Landskrona stad en kampanj på Karlslundsbadet – för att visa hur viktigt det är att duscha och duscha rätt innan du hoppar i bassängen. Kunniga badare hjälper till att hålla bassängvattnet fräscht.

Inga kallingar under badbyxorna

Karlslundsbadet har under en tid fått in synpunkter på bristande hygien i badhuset. Detta är inget fenomen vi är ensamma om i Landskrona utan många badhus i Sverige ställs inför samma problematik. Besökare reagerar på att andra besökare inte duschar innan bad eller att någon till exempel har kalsonger under sina badbyxor när de badar.

– En del av problemet tror vi beror på för lite kunskap hos besökarna. Man vet inte eller förstår inte varför det är så viktigt att duscha innan man hoppar i bassängen, säger Jörgen Pedersen, som är enhetschef på Karlslundsbadet. Med vår kampanj vill vi upplysa våra besökare om just varför det är viktigt att duscha innan bad, fortsätter Jörgen. Det handlar inte heller om att bara duscha utan du ska också duscha rätt.

Bli poolklar i tre enkla steg

Illustrationen ovan beskriver hur du blir poolklar i tre korta steg:

  1. Klä av dig naken
  2. Tvätta kroppen med tvål och håret med schampo
  3. Ta på dig rena badkläder. Inga kalsonger eller trosor under badkläderna.

Information på flera olika språk

Det finns också en folder med illustrationen plus frågor och svar. I foldern finns texter på sex olika språk förutom svenska. Under kommande veckor får du som besöker Karslundsbadet även ett kit med duschtvål och tvättsvamp. Alla barn som gjort sig poolklara får en badge att fästa på sin väska eller tröja.

Minskar belastningen på miljön

Kunniga besökare hjälper till att hålla bassängvattnet fräscht. Ju fler som duschar rätt desto mindre klor och kemikalier behöver användas i bassängen vilket också blir skonsammare för miljön.

Läs mer om att bli poolklar

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén