Brandvarnardagen 1 december – Skydda någon du tycker om mot brand!

brandman.jpg

Den 1:a december är det den årliga brandvarnardagen – en dag för att påminna dig om att testa din brandvarnare inför julen. Under Barnens Juldag 9 december i Landskrona kan du dessutom prova att använda en handbrandsläckare och alla barn kan åka en runda i vår brandbil från 30-talet.

Under december och januari brinner det som mest i våra bostäder. Den vanligaste brandorsaken i villa och radhus är att något i eller runt om eldstaden fattar eld. I lägenheter är den vanligaste orsaken att en påslagen platta på spisen glöms bort. Bortglömda levande ljus är en annan vanlig orsak till att det börjar brinna och under ett år startar levande ljus i genomsnitt 200 bränder varav 100 av dessa inträffar i december och januari.

Testa din brandvarnare med ett enkelt tryck på knappen. Foto: Johan Eklund

Testa dina brandvarnare med ett enkelt tryck på knappen

Fredagen den 1 december är det den årliga nordiska brandvarnardagen och tillsammans med övriga Sverige går vi ut med det gemensamma budskapet ”Skydda dig mot brand” och ”Skydda någon du tycker om mot brand”. Hela Sverige sluter upp för att påminna befolkningen att testa sina brandvarnare och berätta att ett tryck på knappen räcker för att testa att de fungerar.

Sprid vidare och påminn dina kära

Nu när vi har påmint dig om att testa din brandvarnare, så hoppas vi att du vill påminna någon i din närhet. Med brandvarnare, pulversläckare, brandfilt, spisvakt och kunskap kan ni både förebygga och själv hantera en mindre brand.

Möt räddningstjänsten i Landskrona 9 december

I samband med julen kommer räddningstjänsten att finnas på Barnens Juldag den 9 december 2017 klockan 13.00-15.30 på Kasernplan i Landskrona. Kom och testa att använda en handbrandsläckare, låt barnen åka en runda i vår brandbil från 30-talet eller vinn fina priser i vårt quiz!

Hos brandskyddsföreningen kan du läsa mer om hur du brandsäkrar ditt hem.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén