Bygglovrådgivningen – utökad service för dig som ska bygga

Nu utökar Landskrona stad servicen för dig som söker bygglov. En eftermiddag i veckan står stadsarkitektavdelningen till tjänst med information, rådgivning och vägledning för dig som söker bygg- och marklov, bygganmälan och förhandsbesked - utan att du behöver boka tid i förväg.

Det som tidigare kallades Bygglovdirekt byter nu namn till Bygglovrådgivningen. Med namnändringen utökas också servicen med att även stadsantikvarien och klimat- och energirådgivaren finns på plats för råd- och vägledning kring din ansökan.

Smidigare och kortare ansökningstid

Genom att ge bra information och vägledning ökar möjligheterna till en snabbare handläggning och riskerna för onödiga kostnader på grund av felaktigheter i ansökan minskar.

– Våra handläggare är väldigt angelägna om att behålla servicen med den öppna tiden för rådgivning, säger Åsa Lindborg stadsarkitekt i Landskrona stad. Kan vi i ett tidigt skede diskutera med de sökande om eventuella justeringar kan det öka möjligheten att få bygglov samt förkorta ansökningstiden.

Varje torsdageftermiddag

Varje torsdag klockan 13.00–16.00 finns handläggarna på plats i Stadshuset redo att hjälpa dig med din bygglovsansökan. Här finns även blanketter för dig som inte har möjlighet att ladda ner och skriva ut dem från hemsidan.

För dig som vill ha mer omfattande rådgivning eller inte har möjlighet att komma under torsdageftermiddagen är välkommen att boka in en annan tid med någon av handläggarna.

Läs mer om bygglov

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén