Byggnadsnämndens stadsbyggnadspris 2009 Landskrona

Conny Ahlgren och Johnny Lökaas har fått Landskrona byggnadsnämnds stadsbyggnadspris 2009 för sitt enbostadshus i kvarteret Rehnschöld, Gamla Kyrkogatan 13 i Landskrona.

Med motiveringen: Byggherren och arkitekterna har visat stort mod och skicklighet genom att addera en modern byggnad i en kulturhistoriskt laddad miljö. Den nya byggnaden, i minimalistisk stil, skakar om betraktaren och öppnar våra ögon för hur modern arkitektur - när den är som bäst - kan berika vårt boende och den byggda miljön,

fick Conny Ahlgren och Johnny Lökaas Landskrona byggnadsnämnds stadsbyggnadspris 2009 för sitt enbostadshus i kvarteret Rehnschöld, Gamla Kyrkogatan 13 i Landskrona.

Huset är ritat av arkitekterna Jonas Elding och Johan Oscarson. Ansvarig byggherre har Ulf Bengtsson från Skånebygg varit.

- Det är roligt att få dela ut ett pris där man inte varit rädd att öppna upp för modern arkitektur i äldre miljö. Att med bara 5 meter bredd mot gatrummet välja att bygga ett hus som detta och samtidigt lyckas komplettera en kulturhistorisk boendemiljö är en konst i sig, säger Gerd Bernström, ordförande i byggnadsnämnden.

- Byggnadsnämnden har fått stor uppmärksamhet för att vi vågade ta ett beslut som detta, ett beslut som kan ses som banbrytande. Fler initiativ av detta slag välkomnar vi i framtiden, avslutar Gerd Bernström.

Gerd Bernström (FP)
Byggnadsnämndens ordförande
0709 – 47 08 10

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén