Klart med ny kulturchef i Landskrona stad

Christian Dahl blir Landskrona stads nya kulturchef. Han har tidigare bland annat varit arrangemangschef i Malmö stad och kulturchef i Ängelholms kommun.

Christian Dahl arbetar för närvarande som kultur- och fritidschef i Marks kommun i Västra Götaland, men har sina rötter i skånska Kristianstad. Han har en magisterexamen i informations- och biblioteksvetenskap från Lunds universitet, och bred ledarerfarenhet från kultursektorn.

– Jag kunde inte tacka nej till det här spännande uppdraget i Landskrona. Jag lockas framför allt av stadens stora potential och breda kulturutbud. Med sitt perfekta läge vid Öresund och nära Danmark finns alla möjligheter att locka ännu fler kulturintresserade besökare, säger Christian Dahl.

Mellan 2007 och 2011 var Christian Dahl arrangemangschef i Malmö stad och hade övergripande ansvar för bland annat Malmöfestivalen och kulturprogrammet i Malmö Folkets Park. Därefter blev han förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen i Ängelholms kommun.

– Vi är glada över att ha rekryterat Christian Dahl som har projektlett framgångsrika kulturevenemang och haft ett flertal tunga ledaruppdrag inom kultursektorn. Hans drivkraft och breda nätverk kommer bidra till att öka Landskronas attraktionskraft, säger stadsdirektör Christian Alexandersson.

Christian Dahl har också arbetat som ledarskapskonsult och anlitats av bland andra Akademi Båstad, Malmö Incubator (MINC) och YRGO (Yrkeshögskolan Göteborg) inom området hållbar destinationsutveckling.

Christian Dahl tillträder tjänsten som förvaltningschef för kulturförvaltningen den 12 augusti 2019.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.