Citadellet i Landskrona och Gröningen i Helsingborg blir centrum för SM-veckan 2018

citadellet Johan Alsén.JPG

Två cityarenor ska bli navet under SM-veckan i Helsingborg och Landskrona i juli nästa år. Vilka idrotter som deltar blir klart i oktober, men redan nu kan du anmäla dig som volontär.

När SM-veckan går av stapeln 2 - 8 juli 2018 så blir Citadellet och området kring Kasernplan och Konsthallen i Landskrona, tillsammans med Gröningen och Fria bad i Helsingborg, veckans två centrala delar.

– Vid cityarenorna kommer det vara extra mycket aktivitet, med flera tävlingar och kringaktiviteter. Våra havsnära lägen är en riktig lyx och vi kommer kunna erbjuda fantastiska förutsättningar för fina tävlingar här, inte minst vad gäller vattensporterna, säger Camilla Plate, projektledare för SM-veckan.

Anmälan för volontärer har öppnat

Det är första gången som värdskapet för SM-veckan delas mellan två städer. Arbetet med förberedelserna är i full gång och nu öppnas anmälan för att vara volontär för de övergripande delarna av tävlingarna. En viktig del för ett lyckat evenemang.

– Vi vill skapa en riktig idrottsfest i Helsingborg och Landskrona. Att vara volontär under SM-veckan är en fantastisk möjlighet att få se idrott på högsta nivå på nära håll och samtidigt vara en väldigt viktig del av evenemanget. Det kommer att bli en rolig vecka!, säger Camilla Plate.

Volontärer kan anmäla sig och få mer information om uppdraget på helsingborg.se/volontarcenter.

Under årets SM-vecka i Borås deltog över 50 idrotter. Hur många och vilka idrotter som deltar i Helsingborg och Landskrona till sommaren meddelas i slutet av oktober.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr