Citadelloppet med tipspromenad

Årets Citadellopp går av stapeln den 23 augusti 2014. För de äldre som inte riktigt orkar springa men ändå gillar att motionera, finns i år alternativet att gå rundan på 2,5 km och kombinera den med en tipspromenad.

När det beslutades att fritids- och kulturförvaltningen skulle ta över Korphuset från Korpen så öppnades möjligheten att satsa mer på hälsa och motion för vuxna och seniorer. En projektledare har anställts på 50 % för att utveckla och driva denna verksamhet  till hösten när Korphusets ombyggnation är klar.

Redan i sommar bjuds det dock på aktiviteter. Ett första steg är att, i samarbete med Friskis & Svettis, kunna erbjuda ett alternativ under Citadelloppet som lockar fler seniorer att delta. Alternativet är att gå en runda på 2,5 km och kombinera loppet med en tipspromenad.

- Jag har förstått att tipspromenader är populära i denna åldersgrupp och därför ville jag testa detta koncept. Loppet kostar normalt 100 kr men seniorer som är boende i Landskrona betalar bara 30 kr. Mellanskillnaden subventionerar förvaltningen. I priset ingår också en fika för deltagarna när det kommer i mål, säger Gabriella Levi, projektledare på fritids- och kulturförvaltningen.

Tiden för rundan räknas inte utan det är poängen på tipsrundan som avgör. Tiden räknas endast vid en eventuell utslagning om flera personer skulle ha lika många rätt på tipspromenaden.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén