Dags att anmäla sig till UKM (ung kultur möts)!

Planeringen är full gång inför årets UKMfest den 13 mars. Sedan en tid går det bra att anmäla sig till årets kulturfest för unga. Där ges plats för allt som kan hända på en scen, i en utställning och på filmduken.

Alla mellan 13 och 20 år kan anmäla sig med till exempel ord, foto, film, teater, måleri, dans, musik eller annan form av scenkonst.

Under förra veckan hölls en liten miniturné på skolorna i kommunen där vi informerade om arrangemanget ovch en hel del intresseanmälningar togs emot då.

Nytt för i år är att de som anmält sig (innan den 19 februari) kommer att ha en genrepsdag den 7 mars. Då kommer showen gås igenom och konsten tas emot. Utsmyckning till lokalen görs, fotografering, sminkning och scencoachning är annat deltagarna får hjälp med under den dagen.

Anmälning görs genom att man går in på www.ukm.se och öppnar ett inloggningskonto, därefter anmäler man sig till Landskrona. Man kan även kontakta någon av de olika kontaktpersoner för respektive område film, ord, konst, dans, musik och scenkonst. Vill man vara med och arrangera är man också välkommen! I år finns vi även på facebook: UKM Landskrona.

Mer om UKM
UKM genomförs sedan 2001 i Landskrona, ursprunget till den landsomfattande festivalen kommer från Norge.
En regional festival går i år i Höör den 15-16 maj.
Arrangör i Landskrona är Fritids- och kulturförvaltningen, Plantan, Fält- och fritid/BUN, Sensus och ett stort antal ungdomar.
Läs mer på landskrona.se under kultur och ung kultur & fritid.

Har ni några frågor kontakta mig gärna!

Med vänliga hälsningar,
UKM- arrangörsgruppen genom Emeli Zeilon

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén