Dags att söka bidrag för sommarlovsaktiviteter

Fyra barn som skejtar på Häljarps Skatepark

Vill du möjliggöra att fler barn och unga i Landskrona får ett meningsfullt sommarlov? Ansök om bidrag till gratis sommarlovsaktiviteter från Landskrona stad senast den 9 maj.

Regeringen har beslut om ett riktat statsbidrag på totalt 200 miljoner kronor till Sveriges kommuner som stöd till avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga i åldrarna 6–15 år. Hur mycket pengar som fördelas till respektive kommun meddelas i början av maj.

– Det är oerhört glädjande att regeringen återigen har valt att satsa på avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för barn och unga. Stödet ökar möjligheten för barnen att vara aktiva och sociala under ett långt sommarlov, vilket är positivt för målgruppens välmående såväl fysiskt som psykiskt. Målet är att genom samverkan med civilsamhället och andra aktörer skapa aktiviteter med stor variation som tilltalar och uppmuntra stadens barn och unga till ett aktivt sommarlov, säger Marcus Hansson, idrotts- och föreningsstrateg, på teknik- och fritidsförvaltningen.

Ansökan öppen för både kommun som för andra aktörer

Landskrona stads teknik- och fritidsförvaltning ansvarar för att söka och redovisa pengarna hos Socialstyrelsen. Staden arrangerar egna aktiviteter men bjuder också in andra aktörer som föreningar, studieförbund och företag att anordna och samverka kring sommarlovsaktiviteterna.

Sök senast den 9 maj

Den förening, företag eller organisation som vill anordna en aktivitet skickar in en ansökan senast den 9 maj via e-tjänsten Stöd för gratis lovaktiviteter. Beslut meddelas senast den 24 maj.

På sidan finns också mer information om bland annat vilka kriterier som måste uppfyllas för att få ta del av stödet.

Kontakta Marcus Hansson vid frågor eller för att bolla idéer,
marcus.hansson@landskrona.se, 0418-47 48 73.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Louise Jönsson