Dom i målet där försäkringsbolag krävt Landskrona stad på skadestånd

Landskrona stad har idag fått besked av Hovrätten att Landskrona stad är skadeståndsskyldig. Domen är principiellt mycket viktig då den rör frågan om kommunen förfarit felaktigt vid socialnämndens hantering av ett ärende.

– Det är inget roligt besked vi får från hovrätten i dag, för mig är frågan i sig viktig, inte bara för Landskrona, utan för alla kommuner, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande. Vi måste nu läsa igenom domen och bestämma om vi ska gå vidare till Högsta domstolen och begära prövning.

De ekonomiska effekterna innebär att Landskrona stad blir skyldiga att betala nästan 95 miljoner kronor, av dem täcker den egna försäkringen 30 miljoner kronor. Totalt ska Landskrona stad betala nästan 65 miljoner kronor.
Landskrona stad kommer nu att tillsammans med sitt juridiska ombud, advokat Annika Gustafsson, noggrant gå igenom och analysera domen för att kunna ta ställning till ett eventuellt överklagande.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén