Drömmar om juli - i juletid

Sommaren känns inte allt för avlägsen när man längtar efter juli månads utomhusevenemang. Knappt hade Sveriges egen jazz-prinsessa Viktoria Tolstoy lämnat staden efter sin julkonsert i Sofia Albertina när ytterligare en handfull artisters kommande spelningar offentliggjordes.

Niklas Strömstedt är en av Sveriges mest folkkära artister och låtskrivare. Hans karriär sträcker sig över tre decennier och omfattar flera klassiker. Högaktuella ”Tänd ett ljus” spelades t.ex. flitigt i jul och hans hits från 80-talet har fått ett nytt uppsving i och med hans medverkan i höstens TV-produktion av ”Så mycket bättre”. Niklas och Jill Johnson kommer att ge en picknickkonsert vid Landskrona slott, Citadellet, i början av juli. Jill Johnson slog igenom för allmänheten i Melodifestivalen 1998 med jättehiten ”Kärleken är” men hade redan innan dess turnerat i både folkparker och haft en hit på Svensktoppen. 2014 började Jills veranda att sändas i TV. Programmet var inspelat i countrymusikens högborg Nashville och Jill mottog Kristallen för årets kvinnliga programledare samma år.

Omåttligt populära Hasse Andersson, som gjorde ett bejublat framträde under Landskronakarnevalen 2015, kommer även han återigen till Landskrona. Denna gång har han dock en parhäst i Lotta Engberg som är ett känt ansikte ifrån såväl Melodifestivalen och dansbandsscenen som TV.

  • Niklas Strömstedt & Jill Johnson: 2 juli
  • Hasse Andersson & Lotta Engberg: 16 juli

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén