Drottning Silvia till Landskrona för konferensen Sverige mot narkotika

Konferensen Sverige mot narkotika arrangeras årligen och 2015 har turen kommit till Landskrona. H.M. Drottning Silvia är beskyddare av konferensen och kommer att hålla invigningstalet.

Drottning Silvia besöker Landskrona i höstDen 1-2 oktober 2015 är det åter dags för konferensen Sverige mot narkotika, en manifestation mot narkotika. Årets värd för konferensen är Landskrona stad i samarbete med ECAD (European Cities Against Drugs) och ytterligare ett stort antal svenska folkrörelser. Invigningstalare blir H.M. Drottning Silvia som med sitt engagemang i frågan vill betona vikten av att sträva mot ett narkotikafritt samhälle.

– Vi är väldigt glada över att H.M. Drottning Silvia gästar konferensen. För mig och andra som dagligen arbetar med att minska bruket av narkotika och alkohol i Landskrona och i övriga landet så är det en markering som visar att arbetet är uppskattat och prioriterat, säger Stefan Åberg, ANDT-samordnare Landskrona stad.

I Landskrona finns både kapacitet och kompetens för att hålla stora konferenser, något staden vill satsa mer på framöver. Detta är första gången som Landskrona stad står som värd för Sverige mot narkotika.

– Varje ung människa vi kan hindra från att fastna i ett missbruk är en stor framgång. I Landskrona har vi höga ambitioner när det gäller att bekämpa drogerna. Att ECAD valt att lägga sin konferens här är ett erkännande vi ska vara stolta över, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Sverige mot narkotika är främst en träffpunkt för medlemmar i de svenska folkrörelserna, men även övriga intresserade är välkomna i mån av plats.

Foto: Alexis Daflo, Kungliga hovstaterna

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén