Du c/o KELA – Bli en del av Landskronas kreativa hus

Under sommaren 2013 kommer en del av Tyghuset som ligger i centrala Landskrona på Kasernplan att färdigställas tillsammans med dig som som är verksam inom kreativa näringar. Redan 1 juni kan du och ditt kreativa företagande flytta in, under sommaren är det dessutom fri hyra. Vi vill att du är med och gör ytan till din tillsammans med oss!

Under sommaren 2013 kommer en del av Tyghuset som ligger i centrala Landskrona på Kasernplan att färdigställas tillsammans med dig som som är verksam inom kreativa näringar. Vi bygger upp den här ytan i Landskrona för att vi har sett att det finns ett behov av att ta sig utanför hemmets väggar. Detta för att i en kreativ miljö med andra i samma situation utveckla och driva kreativa verksamheter. Vi kommer också ha en förening att ansluta sig till i huset. Målet med den här mötesplatsen är att skapa framgångsrika kreatörer. Vi vill att fler ska kunna leva på det de allra helst vill göra. Vi vill att du är med och gör ytan till din tillsammans med oss!

Start up, företagare, projektledare

Du är verksam, eller på väg att bli, inom de kulturella och kreativa näringarna, har ett företag
och/eller driver projekt. Du vill sitta tillsammans med andra som arbetar inom samma fält eller ett
helt annat. De kreativa näringarna har en stor bredd och kan därför komplettera varandra och
skapa unika samarbeten, tjänster och produkter. Vi tror att du är intresserad av att vara en del av
en sån kontext. Vi eftersträvar en lika bred som djup kompetenspool.

Ytan

Rummen som är mellan 10-15 kvm stora står tomma och väntar på den utrustning som du behöver för din verksamhet och tar med dig. Ett antal skrivbord och stolar finns på plats för dig som inte har eget. Tre rum ligger mot söder och tre mot norr – dessa tre har plats för upp till tre personer. Alla rum går att stänga om och låsa. Där finns utöver dessa rum ett mötesrum, en korridor, pentry och wc. Hyr in dig och din verksamhet för en låg kostnad (se nedan), uppsägningstid två månader. Evt uppsägningstid kan kortas om du hittar någon som kan ta över din plats innan de två månaderna är slut.

Tidplan

Det är möjligt att flytta in från 1 juni 2013 och utvecklingen av ytan kommer pågå fram till och med 2014.

Hyra

Under sommaren 2013 erbjuder vi fri hyra, du betalar bara förbrukningsmaterial till självkostnadspris (internet, papper, skrivare med mera). Där efter är hyran:

  • Fr o m 20130901-20131231 ca 500 kr/mån per rum
  • 20140101-20140630 ca 1000 kr/mån per rum
  • 20140701-20141231 ca 1500 kr/mån per rum

Ansökningsformulär

För att få en arbetsplats i kollektivet och för att kollektivet ska bli den genererande kraft som den
behöver vara kommer platserna tillsättas med hjälp av ett enkelt ansökningsformulär där du
beskriver ditt företag, vilka nätverksmöjligheter du önskar finns i huset, vad du kan tillföra i huset, hur länge du tror att du kommer vilja hyra din arbetsplats. Mejla sanna@kelandskrona.se för ansökan.

Väl mött!

Sanna Lilie, projektledare för KEL
tel 0733-473024, twittra @KELAndskrona

Kreativt entreprenörsskap i Landskrona – KELA, är ett treårigt projekt med mål att stimulera och stödja entreprenörskap inom kreativa och kulturella näringar i Landskrona. Projektet bedrivs med stöd från Region Skåne och Utvecklingsstiftelsen i Landskrona. Kulturnämnden och Utvecklingsstiftelsen har antagit en handlingsplan för arbetet – LA goes KKN. Läs mer om KELA

.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén