Ny cykelväg mellan Ålabodarna och Glumslöv

Några förskolebarn gräver med spadar i åkern

Idag tog barn från Glumslövs förskola de första spadtagen för en efterlängtad gång- och cykelväg mellan Glumslöv och Ålabodarna.

På onsdagen samlades representanter från Landskrona stad och byggentreprenören i morgonsolen i Ålabodarna. Även barn från Glumslövs förskola fanns på plats för att med egna spadar och bygghjälmar hjälpa till med starten av gång- och cykelvägen till Glumslöv.

För boende och besökare är den nya gång- och cykelvägen efterlängtad. Dels blir det enklare att välja cykeln när de båda orterna kopplas samman. Men framförallt blir det säkrare att ta sig fram för både fotgängare och cyklister. 

Ålabodsvägen är öppen under hela byggtiden, men framkomligheten kommer periodvis att vara begränsad. Arbetet beräknas vara färdigt under våren 2022.

211013_05.jpg

Gång- och cykelvägen mellan Glumslöv och Ålabodarna blir cirka 2,5 kilometer och löper längs Ålabodsvägen separerad från bilvägen. 

Relaterad information 

Gång- och cykelväg Glumslöv–Ålabodarna 

Trafikverket om väg 1357, Glumslöv-Ålabodarna, gång- och cykelväg

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Hannele Piirainen