Elektropop till Landskronakarnevalen

Panda da Panda.jpg

Skånske elektropopartisten Panda da Panda kommer till Landskronakarnevalen i sommar.

Tidigare artistsläpp har bjudit på såväl folkligt som ungdomligt och spännande. Nu presenteras ytterligare några välkända namn som går i samma riktning.
– Nästan dagligen har vi fått frågan om inte Panda Da Panda kommer till Landskronakarnevalen i sommar, säger Johanna Garmer Winhag, projektledare på Landskronakarnevalen.

Den skånske elektroartisten återvänder till Landskrona efter 2012, 2013 och 2015 års succéspelningar. Med sina vilda elektroniska produktioner, galna egenproducerade musikvideos, sång på bredaste skånska och egenartade liveshower som inte liknar någonting annat, har han tagit hela Sverige med storm.  Panda da Panda spelar på Rådhustorget torsdagen den 27 juli.

Landskronakarnevalen satsar också på 50-talsdoftande rockabilly, blues på skånska, Beatles-pop och cello-sväng med Eva Eastwood, Bloosblasters, Liverpool och Linnea Olsson.

Eva Eastwood, även kallad rockabilly-drottningen, sjunger svenska låtar samt även rockabilly och rock'n'roll. Musiken är ofta influerad av 1950-talet. Som låtskrivare har hon komponerat över 800 melodier, bland annat till artister som The Boppers, Linda Gail Lewis, Lalla Hansson, Jerry Williams och Larz-Kristerz.

Arrangörerna kan vidare meddela att även det skånska kultbandet Bloosblasters är bokade för årets karneval. Bandet spelar skånsk blues och rock'n'roll, och musikerna på scen har erfarenhet av att ha samarbetat med de allra största, exempelvis den amerikanske blueslegenden Sam Myers, och våra egna hjältar Peps Persson, Mats Ronander och Mikael Rickfors.

Liverpool är ett av Sveriges mest kända hyllningsband och har Beatles som specialitet. Olle Nilsson blev känd för den breda publiken när han vann "Sikta mot stjärnorna" med "Imagine". På scenen bjuder Liverpool in publiken på en fascinerande tripp genom Beatles hela skiftande karriär, från "She Loves You", "Twist and Shout" till " Yesterday".

Linnea Olsson har utöver sina egna verk och albumsläpp gjort sig ett namn som cellist och sångerska på scen tillsammans med Ane Brun, Frida Hyvönen, Jennie Abrahamson, Maia Hirasawa och Nina Kinert samt Peter Gabriel och Sting som hon nyligen turnerade med i USA. 

Fler artistsläpp kommer inom kort. 

Landskronakarnevalen produceras av Creandia AB på uppdrag av Landskrona stad.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André