Elever hjälper till att städa badstränderna i Landskrona

Våren har kommit och det fina vädret lockar ut mycket folk i naturen. Efter vintern behövs stränderna städas upp och göras mer inbjudande. Fritids- och kulturförvaltningen tillsammans med Cityidrotten anordnar därför två strandstädningsdagar i nästa vecka.

Onsdagen den 27 april har vi bjudit in elever från Glumslövs skola att hjälpa till och städa längs stranden i Glumslöv. Cirka 40 glada elever kommer att delta i städningen. Fredagen den 29 april är det dags för Borstahusens stränder att få ett ansiktslyft. Vi kommer att städa från Pumphuset till bryggan vid Badkolonin. Här får vi hjälp av 140 mellanstadieelever från Västervångskolan och Dammhagskolan.

Under förmiddagen är det städning som gäller och på plats under fredagen finns förutom Cityidrotten och personal från förvaltningen även representanter från bland annat lokala sportklubbar så som Landskrona Falcons och Landskrona BoIS.

Efter städningen bjuds eleverna på grillad korv och dryck. Dagen avslutas med diverse sportaktiviteter.

Syftet med dagen är att barnen ska få komma ut i friska luften, ha roligt och samtidigt bidra till renare stränder och öka deras miljömedvetenhet.

Vid frågor kontakta
Tom Sörensson
Utvecklingsstrateg
Fritids- och kulturförvaltningen
0709-47 04 73
tom.sorensson@landskrona.se

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén