Elever på Västervångskolan konstruerade solcellsbil

Under några veckor har eleverna i klass 6B på Västervångskolan arbetat med ett stort ämnesövergripande arbetsområde som har handlat om miljö, klimat och hållbar utveckling. I detta arbete har de tillsammans i klassen konstruerat en bil som drivs av solceller.

Eleverna har fått testa sig fram med olika tekniska lösningar för att få bilen att fungera så bra som möjligt.

– De har helt på egen hand byggt ihop den och själva monterat ihop allt från motor och växellåda till chassi och kopplat solceller. De har justerat och förbättrat bilen efterhand och varit riktigt engagerade i arbetet, berättar Therese Bergström Radojevic, som är klassföreståndare i klass 6B.

Klassens hårda arbete gav resultat, de vann delfinalen i Lund den 14 november (samtliga lopp). Dagen efter var det dags för den stora finalen i Baltiska hallen i Malmö, men där nådde klassens solcellsbil inte prispallen.

– Konkurrensen var hård och våra elever gjorde ett fantastiskt arbete. Det var så roligt att vara med och se så mycket kreativitet och engagemang hos våra elever, avslutar Therese Bergström Radojevic.

www.solracet.se

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén