Elvis inviger årets äldrevecka

Måndag 23 maj invigs 2016 års äldrevecka i Landskrona. Efter invigningstalet så bjuds det upp till dans med Elvis 4-ever. En nyhet för året är kvalitetsmässan där du har chansen att prata direkt med personal från kommunen och företag inom omsorg. Firandet avslutas med kaffe och kaka.

Årets äldrevecka pågår 23 maj till 27 maj och årets tema är Livskvalité. Det är livskvalitet som ger oss energi, styrka och entusiasm att klara av alla delar i våra liv. Det är Anhörigstöd på Landskrona stads omsorgsförvaltning som arrangerar veckan.

Elvis 4 ever underhåller vid invigningen

Musik och mindfullness

Under veckan kan du bland annat prova på mindfulness. Och det blir mycket musikunderhållning i vanlig ordning med uppträdande och musikfrågesport. Och självklart kommer den populära kakatävlingen tillbaka på veckans sista dag.

Kvalitetmässan årets nyhet

På torsdagen under äldreveckan kan du besöka vår Kvalitetsmässa. Där visar vi upp alla våra verksamheter tillsammans med några leverantörer. Här har du möjlighet att prata med oss från Landskrona stad om din trygga framtid. Ladda ner program/inbjudan (pdf).

Prova rickshaw

För fem år sedan startade man "Cykling utan ålder" i Danmark. Det är ett ideellt projket där frivilliga cyklister tillsammans med äldreboende tar med de äldre ut på cykelturer. Med anpassade lastcyklar, så kallade richshaws upplever de staden, besöker parker och njuter av utsikten vid kusten tillsammans. Idag finns det i 40 kommuner runt om i Danmark och nu även i Malmö, Lund och Ängelholm. På torsdag klockan 9.00 - 16.00 har du möjlighet att prova på. Vi ses vid Församlingshemmet.

Program för veckan 23-27 maj

Måndag 23 maj

 • 14.00 Invigning av Äldreveckan med dans till ”Elvis 4-ever”. Firandet avslutas med kaffe och kaka.
  Plats: Fröjdenborgs Träffpunkt, Artillerigatan 5

Tisdag 24 maj

 • 11.00 4 ritualer för livsglädje – med Diakon Cheryl French.
  Plats: Anhörigcentrum, Norra Kyrkogränden 17.
 • 14.00 Missa inte omtalade I Selmas kvarter med Greger Nilsson
  Plats: Filmsalen Landskrona Museum. Obs! Hiss från gatan finns.

Onsdag 25 maj

 • 10.30 Ulrik Alm från Studiefrämjandet leder en guidad rundvandring bland djurliv blommor och blad i närområdet.
  Plats: vi möts upp på Anhörigcentrum, Norra Kyrkogränden 17.
 • 14.00 Mindfulness och mindful eating. Många har blivit hjälpta av mindfulness en teknik som ger dig lugn, ny kraft och nya upplevelser. Börja om och lär in ett nytt sätt att ta dig igenom stress och olustkänslor. Upptäck nya positiva saker, dofter, smaker och hur fantastisk den egna kroppen är. Ledare: Ulrika Nilsson och Maria Jönsson Colberger.
  Plats: Anhörigcentrum, Norra Kyrkogränden 17.
 • 14.00 Musikquiz med Bosse Pris: 40kr
  Plats: Träffpunkt Västra Fäladen, Segergatan 5

Torsdag 26 maj

 • 9.00-16.00 Kvalitetsmässa i Församlingshemmet. Utställningar med personal från omsorgsförvaltningen och med olika hjälpmedel. Inspirerande föreläsningar klockan 10.00, 11.00, 14.00 och 15.00. Ta chansen och prata direkt med oss om hur vi kan skapa en trygg framtid för dig! Vi bjuder på kaffe, kaka och frukt. Program och inbjudan (pdf). Ingen föranmälan. Arrangeras av Landskrona stad, omsorgsförvaltningen. Varmt välkommen!
 • 9.00-16.00 Prova på en cykeltur i rickshaw
  Plats: Utanför Församlingshemmet
 • 14.00 HAPPY DAYS underhåller Pris: 40 kr
  Plats: Träffpunkt Fröjdenborg, Artillerigatan 5B

Fredag 27 maj
Aktiviteter vid Slottscaféet från klockan 10.30

 • 10.30 Elvisfrågesport i parken - ”Musikquiz med  Bosse” på stora scenen.
 • 13.00 Kaktävling uppe på scenen. Inlämning av kakor från klockan 11.00
 • 14.30 Håll igång! - Avslutning av veckan med ”Edward” på scenen

Slottscaféet har fikaerbjudande för dagen!

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén