En digital adventskalender lär dig mer om trygghet, brandsäkerhet, hälsa och alkohol

För första gången lanserar Landskrona stad en digital adventskalender. Kalendern innehåller massor av tips och användbar information på temat Förebyggande arbete. Från och med tisdag den 1 december blir en ny lucka tillgänglig varje dag kl. 07.00 på morgonen. Håll utkik!

Förebyggande arbete är ett brett område och innefattar mycket. I kalendern är det brandsäkerhet, folkhälsa och arbete mot alkohol, narkotika, doping och tobak som lyfts fram.

I adventskalendern presenteras information på ett lekfullt och humoristiskt sätt blandat med allvar. Bakom varje lucka gömmer sig ett tips eller information som alla kan ha nytta av under jultiden men även under resten av året. Det är allt från korta videos till finurliga rebusar.

– Landskrona stad arbetar aktivt för att det ska vara tryggt och säkert att bo och vistas i Landskrona, berättar Sandra Beletic, folkhälsosamordnare i Landskrona. Just inför och under julen är det mycket man bör tänka lite extra på, så därför ville vi nå ut med viktig och mattnyttig information till den breda allmänheten på ett annorlunda och lättsamt sätt, avslutar Sandra.

Ny lucka att öppna varje dag klockan 7.00

Från och med tisdag den 1 december blir en ny lucka tillgänglig varje dag klockan 7.00 på morgonen. Håll utkik!

Kalendern finns tillgänglig på Landskrona stads hemsida www.landskrona.se/adventskalender.aspx

Adventskalendern har tagits fram av Räddningstjänsten, ANDT-samordnaren, trygghetssamordnaren och folkhälsosamordnaren.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén