En julhälsning till Landskrona

December är den månad på året, som bär på de flesta och mest traditionsfyllda högtiderna och med ljuset som tema. Våra traditioner kan vara ett sammanhållande kitt mellan människor som kommer från olika bakgrunder – så länge vi inte stänger dörrar utan bjuder in, är välkomnande men också visar stolthet över vårt kulturarv!

Från fönstren i våra hem lyser adventsljusstakar och stjärnor upp den mörka kvällen. För december är också den mörkaste månaden på året med kulmen den 22, då vintersolståndet inträffar med den längsta natten och kortaste dagen.

Men det finns också ett annat mörker. Hot och terror har kommit oss allt närmre. Terror som dödar, driver människor på flykt och som vill sätta skräck i oss. Men låt oss spjärna emot och våga hålla fast vid ljuset och tron på frihet och demokrati. Martin Luther King har sagt: Mörker fördriver inte mörker, bara ljuset gör det.

Så när du tänder ett julljus, tänd då i ditt sinne också ett ljus för en bättre framtid!
Från Landskrona stad önskar jag er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2016!

Gunlög Stenfelt
Kommunfullmäktiges ordförande
i Landskrona stad

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén