En klubb för alla på Landskronafesten i sommar

Ett nytt koncept på Landskronafesten 25-26 juli i sommar är klubbtemat som kommer att genomföras på Kasernplan. På en utomhusscen kopplad till ett krögartält kommer det att blandas friskt mellan retro, heavy metal, jazz och standup comedy.

– Tanken med klubbtemat på Kasernplan är att våga och blanda friskt mellan olika musikgenrer. På detta sätt får området en variation i utbudet och en ruljangs av besökare på Landskronafestens olika scenområden. Fredagen börjar med en liten klubbmix med gott och blandat och lite otippad underhållning. Det följs av heavy metal och en riktigt stor headline - Raubtier.

Raubtier är ett svenskt industrimetalband från Haparanda som ständigt är ute och spelar i Sverige men gör sin första anhalt någonsin i Landskrona under Landskronafesten. Bandet har bland annat spelat på Sweden Rock, Getaway Rock Festival, Metaltown m.fl. Bandet är även aktuellt till sommarens Bråvallafestival.

Hårdrock/metal-akter förknippas oftast inte med den breda musiken och kommer ofta i skymundan, dock inte här i Landskrona. De akter som är bokade till Landskronafesten förutom Raubtier är Eleine och Darkane.

Under lördagseftermiddagen bjuds det på jazz för hela slanten med bland annat Kim Bergkvist och en tribut till Monica Zetterlund. Detta följs av en standup-klubb arrangerad av Teckomatorps Humorfabrik.

Teckomatorps Humorfabrik är en lokal förening som bland annat jobbar med att arrangera standup. Flera kända komiker har redan uppträtt på Humorfabrikens föreställningar i Teckomatorp och i samband med Landskronafesten kommer Özz Nûjen att stå för huvudakten.

Özz Nûjen är en frisk fläkt inom svensk standup. Med glimten i ögat pratar han om sin bakgrund, men även om aktuella händelser som han förvandlar till provocerande samhällssatir. Hans energi på scenen är smittsam och åhörarna rycks med och berörs av hans fartfyllda humor. Senast var han aktuell med sin hyllade turné ”Statsminister Nûjen”.

Özz får dessutom sällskap på scen av fler härliga komiker, bland annat humorfabrikens egna representanter Elin Nordén och Mats Andersson som tillsammans har mer än 20 år inom standupbranschen

– Sist men inte minst blir det en retroklubb med bland annat landskronafavoriterna Beatstones som följs av en riktig show med Rockers Radio band och Håkan Brinck, avslutar Jonas Stoltz.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén