Samhällsetablering via vänskap

?? child-1864718_1920.jpg

Vill du engagera dig i din stad och nyanlända Landskronabor? Träffa nya människor? Dela med dig av ditt smultronställe i Landskrona? Kanske vara med när någon gör sitt livs första snögubbe? Vill barnen få nya kompisar? Då är det just dig vi söker till projektet Invit(e) som Rädda Barnen och Landskrona stad driver tillsammans.

Projektet matchar nyanlända familjer med etablerade familjer i Landskrona för träffar och socialt umgänge; ett sätt att ge nyanlända ett socialt kontaktnät och öka förståelsen för det svenska samhället, viktiga steg på vägen till arbete och vidare studier. Erfarenhetsutbytet, de vidgade perspektiven och kanske nya vänner gäller så klart alla!

Träffarna kan ske på olika sätt, det kan vara genom att delta tillsammans på evenemang eller mer spontana aktiviteter som träffar på lekplatser, en picknick på stranden eller promenader. 

Vem kan delta?
Alla, men gärna barnfamiljer.

Hur länge pågår projektet?
Uppstart torsdag 8 november, klockan 17 på Rädda Barnens Hus, Ringvägen 44. Man är med så länge man vill. Under uppstarten på torsdag bjuds det på fika och glass till barnen. Dessutom får alla barn får en välkomstpresent!

Hur ofta träffas man?
Det varierar och bestäms tillsammans med familjerna.

Hur anmäler man sig?
Mejla ditt intresse till shams.omar.mohammad@rb.se eller anders.jakobsson@rb.se, eller ring Shams på 0760-92 38 83. Hör gärna av dig även om du inte har möjlighet att vara med på uppstartsträffen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.