Eurorando i full gång

Eurorando Ven.jpg

Just nu besöker vandringssugna besökare Landskrona från olika delar av Europa. Anledningen är att vandringsfestivalen Eurorando har gått av stapeln.

- I Landskrona kan man vandra två olika turer; Panorama Öresund som går norrut mellan Landskrona konsthall och Fortuna strand, samt Sikta mot stjärnorna som är en rundvandring på Ven, säger Thorsten Karlén, destinationsutvecklare i Landskrona stad.

Under veckan kommer det vandrare från nio länder till Landskrona av de totalt 14 nationer som deltar i Eurorando. I och med att Landskrona har sett över sina vandringsleder, rustat upp dem och förbättrat skyltningen inför Eurorando, så kommer tillställningen att vara många vandringssugna i Landskrona till gagn även framöver.

- Vi har en vacker kuststräcka och många natursköna platser. Det är roligt och viktigt att vi tar tillvara på detta och gör det möjligt för så många som möjligt att upptäcka Landskrona till fots, avslutar Thorsten Karlén.

Om Eurorando
Eurorando är ett europeiskt vandringsevenemang som arrangeras vart femte år. Tidigare år har Eurorando arrangerats i Strasbourg, Tjeckien och i Andalusien och nu är det dags för oss i Skåne att välkomna Europas vandrare den 10-17 september 2016. Eurorando är ett samarrangemang mellan Svenska turistföreningen och Event in Skåne, där 26 av de skånska kommunerna deltar.

Klicka här för att läsa mer om Eurorando

I helgen gjorde SVT ett inslag från Eurorando där de bland annat besökte Landskrona. Titta på inslaget här

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr