Familjen Helsingborg satsar på ytterligare samarbete med studenter

Den 3 oktober lanserar Familjen Helsingborg en webbsida kallad Uppdragsbanken. Webbplatsen är en förmedlingstjänst med förslag på uppsatsämnen och examensarbeten från kommunal verksamhet till universitets- och högskolestudenter.

Genom samverkan med universitets- och högskolevärlden ska de elva nordvästskånska kommunerna inom Familjen Helsingborg ta del av nya forskningsperspektiv och få in nya sätt att se på verksamheterna. Uppdragsbanken är även ett sätt för kommunerna att visa vilka verksamheter och arbetsuppgifter som finns inom kommunal verksamhet.

Intresset för att ta hjälp av en student har varit stort bland de olika förvaltningarna i kommunerna
inom Familjen Helsingborg och det finns ett stort antal uppdrag för studenter att välja mellan. Flera studenter har redan hittat in på sidan som smyglanserades för några veckor sedan och tagit kontakt med ansvarig tjänsteman för de olika förslagen.

Studerar du på universitet eller högskola och funderar på ämne till din uppsats eller ditt
examensarbete? Besök www.uppdragsbanken.nu för att se vilka uppdrag som är aktuella just nu. Det går också bra att komma med ett eget förslag. Information om hur du går tillväga finns på uppdragsbankens hemsida.

Bakom idén till uppdragsbanken står Familjen Helsingborgs traineeprogram. Traineeprogrammet är en del av en gemensam strategi för de nordvästskånska kommunerna att säkra kompetensförsörjning till ledar- och specialisttjänster. Vill du veta mer om traineeprogrammet besök gärna www.traineeprogrammet.se

Vill du veta mer? Kontakta:
Sofie Johansson, trainee, Familjen Helsingborg
Tel. 0709- 47 50 83
E-post: sofie.johansson@svalov.se

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén